M/S Diana står på grund 1 600 meter från fastlandet. Foto: Sjöfartsverket

M/S Diana har lämnat Oxelösund

Uppdaterad
Publicerad

Kanalbåten Diana som gick på grund utanför Vålarö i Nyköpings vatten under torsdagskvällen har lämnat platsen.

– Hon har gått därifrån för egen maskin, säger Tomas Moldén, vakthavande befäl vidKustbevakningen.

Det var 22-tiden under fredagskvällen som fartyget M/S Diana, som trafikerar Göta kanal mellan Göteborg och Stockholm, kunde lämna Oxelösund efter en olycka. Då hade fartyget suttit fast i strax över två dygn.

– Hon drogs loss igår kväll och kunde då bege sig mot Södertälje och till ett varv för reparation. Kustbevakningen har därför avslutat insatsen på plats, säger Tomas Moldén.

Besättning och passagerare evakuerades

Det var vid 19.30 på torsdagen som kanalbåten M/S Diana gick på grund knappt två kilometer utanför Nyköpings fastland. Båten började ta in vatten och Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral larmade flera enheter till platsen.

På kanalbåten färdades 24 passagerare och 14 personer i besättningen. Enligt rederiet evakuerades alla, förutom en handfull från besättningen, till Oxelösund. Därifrån fick alla passagerare åka till Stockholm och bo på hotell.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mer Sörmland
Mer Nyheter