Foto: Lars Pehrson/TT

Skavsta: Vi har tvingats till besparingsåtgärder

Publicerad

Under måndagen kom beskedet om att Skavsta flygplats kommer att släppa ett 40-tal visstidsanställda den 31 mars – det efter att Skavsta upphört som Ryanair-bas.

– Vi har tvingats att vidta sparåtgärder. Förhoppningsvis väljer Ryanair att återvända, säger Maria Bundell, ställföreträdande handlingschef på Skavsta flygplats.

Information till ramppersonalen lämnades under gårdagen och på torsdag kommer trafikkontoret på flygplatsen att få samma information. Även disperseavdelningen, det vill säga personal som arbetar med exempelvis vikt och balans, kommer att informeras.

– Vi har väntat på att tidtabellen för Ryanair skulle bestämmas innan vi lämnade besked till våra anställda. Fackliga förhandlingar hölls förra veckan och det pågår fortfarande fackliga förhandlingar i ärendet, säger Maria Bundell.

Jätteledsamt

Hoppet att Ryanair ska återvända till flygplatsen finns fortfarande.

– Det är en jätteledsam situation förstås men vi vet inte hur länge det håller i sig, förhoppningsvis väljer Ryanair att återvända till Skavsta igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.