• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Arvidsjaur, Norrbottens län. Det brinner kraftigt i en butik i centrala Arvidsjaur, med rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Skogsbrand på halvö upptäckt av brandflyget

Uppdaterad
Publicerad

Vid 13-tiden på onsdagen larmade brandflyget om en brand på halvön Trönsö i Gnesta kommun. Räddningstjänsten fick sjösätta en båt för att ta sig dit.

– Det brinner på västra sidan av halvön. Det finns inga vägar där, och därför behöver vi båt, säger Henrik Devon Thorén, insatsledare vid Sörmlandskustens räddningstjänst.

Vid 16-tiden uppgav räddningstjänsten att branden var under kontroll och att de höll på med eftersläckning. Totalt brann det på en yta om cirka 1200-1300 kvadratmeter.

Det finns ingen bebyggelse i närheten av brandområdet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.