Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Thomas sons förskola hotades Visa alla (2)
Visa alla (2)

Skola och förskola i Eskilstuna stängde efter hot: ”Man får en klump i magen”

Publicerad

Förskolan och skolan i Kjula i Eskilstuna kommun stängde på tisdagen på grund av ett hot. Men idag har båda verksamheterna öppet igen som vanligt.

Det var på tisdagsmorgonen som skolpersonalen upptäckte en lapp med ett hotfullt budskap. I ett pressmeddelande gick Eskilstuna kommun under förmiddagen ut med att hotet riktats mot både förskolan och skolan i Kjula.

– Förskolan och skolan sitter ihop så vi gör bedömningen att det gäller hela verksamheten. Jag vill inte gå in på vilken typ av hot. Det är polisiära uppgifter, säger Tina Person, chef för förskolan till SVT.

Föräldrar fick hämta sina barn

Föräldrar blev ombedda att hämta sina barn. Thomas Olsson åkte till förskolan för att hämta sonen Erik.

– Det var bara att kasta sig i bilen och åka hit. Man får en klump i magen, men man samlar ihop sig och tar sig hit så fort man kan, sade han.

Inget har hittats i lokalen

Polisen var på plats under dagen och sökte igenom lokalerna och omgivningarna.

– Vi tar ju alla hot på allvar, men sedan gör vi ju en bedömning allt eftersom. Och vi har inte hittat något som sticker ut, så just nu föreligger ingen risk. Det är skolan själv som valt att tömma lokalerna och avsluta undervisningen för dagen, sade Jonathan Svanerö, yttre befäl på polisen i Eskilstuna.

Gått ut till kringboende

Polisen vill inte gå in i detalj på vad det är man sökt efter. Det finns ingen misstänkt i nuläget.

– Men vi fortsätter utredningen enligt gängse rutin. Vi har gått ut till kringboende om att hålla ögonen öppna. Hur vi går vidare beror på om någon hör av sig med information som vi kan gå vidare med, sade Jonathan Svanerö.

På onsdagen har både skolan och förskolan i Kjula öppet som vanligt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer