Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör Johan Lindeberg berätta om innehållet i gruppen på Snapchat och vad han har för uppmaning till föräldrarna. Foto: TT/SVT

Skolchefen varnar för rasism och porr i Snapchat-grupp

Uppdaterad
Publicerad

Skolchefen i Eskilstuna går ut i ett massutskick och varnar föräldrar till barn på mellan, hög och-lågstadiet. Varningen gäller bilder och filmer som just nu cirkulerar på plattformen Snapchat i en viss gruppchatt. Där ska det finnas stötande innehåll av bland annat våldsam, rasistisk och pornografisk karaktär.

Gruppen har med tiden vuxit sig större då fler och fler personer har bjudits in.

– Inledningsvis kunde vi identifiera ett 70-tal elever i våra verksamheter i den här gruppen och det var det som gjorde att vi gick ut med bredare information till vårdnadshavare i våra kommunala grundskolor, säger tillförordnade skolchefen Johan Lindeberg.

Innehållet i gruppen varierar – allt från vanliga chattmeddelanden till regelrätta kärnkningar.

Han berättar vidare att respektive skola kommer att informera vårdnadshavarna om det är så att man märker att barnen kommer i kontakt med innehållet i den aktuella chattgruppen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer