Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen larmades om skottlossningen på lördagseftermiddagen. Foto: Privat

Skottlossning i Eskilstuna – tonåring anhållen

Uppdaterad
Publicerad

En skottlossning har inträffat i stadsdelen Nyfors i Eskilstuna under lördagseftermiddagen. En pojke i övre tonåren har gripits för händelsen.

Det var strax innan klockan 15.30 på lördagen som polisen larmades om en skottlossning utomhus. Polisen har inte kommit i kontakt med någon som skadats fysiskt.

– Vi har gjort en del fynd som är av stort intresse i utredningen. I övrigt är vi såklart väldigt angelägna om att få in iakttagelser från allmänheten, säger Erik Creutz, polisens vakthavande befäl.

Händelsen utreds som mordförsök och grovt vapenbrott. Under söndagsmorgonen meddelade polisen att en pojke i övre tonåren har gripits misstänkt för skottlossningen. Han anhölls senare av åklagare.

Polisen: ”En till pusselbit”

Exakt vad som har hänt på platsen är fortsatt oklart, och om skjutningen var riktad mot någon vill polisen i nuläget inte kommentera. Men de utreder om det finns kopplingar till tidigare händelser.

– Det kan vara en till pusselbit gällande de konflikter som är i Eskilstuna, säger Dennis Johansson Strömberg, polisens presstalesperson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.