Skottlossning i Eskilstuna – man i 30-årsåldern träffad i handen

Uppdaterad
Publicerad

En skottlossning inträffade i Eskilstunaområdet Röksta under torsdagskvällen. En man i 30-årsåldern fick en skada i handen i samband med skjutningen.

Enligt polisen inkom larm om skottlossning vid korsningen Sundbyvägen/Magistervägen i Eskilstuna vid 19.30-tiden på torsdagskvällen.

När polisen kom fram till platsen hittades en man.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

– Men vad jag förstår så ska han inte vara allvarligt skadad, sa polisens presstalesperson Björn Öberg under torsdagen.

Skottskada i handen

Under fredagen uppgav polisen att det handlade om en skada i handen.

– Vår bedömning är att han fått skadan i handen på grund av skottlossningen. Men vi vet inte exakt hur, säger Elenore Ingårda, chef för polisens avdelning för grova brott i Eskilstuna.

Tillfället gav platsen

Med andra ord har mannen i 30-årsåldern blivit beskjuten, men om han träffats direkt i handen eller exempelvis av en ricochet är oklart.

– Nu börjar det bli så att man skjuter mitt på dagen när det är ljust ute och mycket folk på platsen. Tillfället gjorde att det blev just den här platsen, säger Elenore Ingårda.

Konflikt mellan stadsdelar

Händelsen under torsdagskvällen är den nionde med skjutvapenvåld i Eskilstuna sedan i januari, uppger polisen. Förra veckan, 4 maj, inträffade en skottlossning på Klostergatan i närheten av Slottsskolan. Då liksom nu bedömer polisen att brottsoffren är knutna till den konflikt som finns mellan olika stadsdelar i staden.

– Vi har hört många personer både under torsdagskvällen och vid tillfället 4 maj. Men jag är övertygad om att fler har mer att berätta. Hör gärna av er till polisen, säger Elenore Ingårda.

Händelsen under torsdagen utreds som försök till mord och grovt vapenbrott. Ingen person är misstänkt i nuläget.

Efter skjutningen spärrades platsen av för en teknisk undersökning. Dessutom hördes ett stort antal vittnen.

– Att det skjuts i Årby och Skiftinge är man ju van vid, men när det kommer så här nära – det är skrämmande, sa en boende i Röksta till SVT Nyheter Sörmland vid brottsplatsen under torsdagskvällen.

En skottliossning inträffade i Eskilstunaområdet Röksta under torsdagskvällen. En person har hittats utomhus, men utan allvarligare skador. Foto: SVT Design

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

Mer i ämnet