Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Skottlossningen inträffade i stadsdelen Nyfors i Eskilstuna den 22 juli. Foto: Blåljusbilder

Ny skottlossning i Eskilstuna – en pojke har livshotande skador

Uppdaterad
Publicerad

En pojke under 18 vårdas med livshotande skador efter en skottlossning i Eskilstuna under lördagskvällen. Skjutningen inträffade bara ett dygn efter en dödsskjutning i stadsdelen Skiftinge.

Den nya skjutningen ägde rum i Nyfors.

– Vi fick in flera samtal om att höga smällar hörts i området samt att allmänheten anträffat en person med skottskador, säger Magnus Jansson Klarin vid polisen.

Andra skjutningen på ett dygn

Det ska inte finnas några ytterligare skadade.

Händelsen skedde ett dygn efter att en man i 25-årsåldern sköts till döds i stadsdelen Skiftinge i Eskilstuna.

– Det är för tidigt att säga om de har något med varandra att göra. Just nu pågår arbetet med att ta reda på vem den skottskadade personen är, säger Magnus Jansson Klarin.

Ingen gripen

Hittills har ingen person gripits för lördagens skjutning. Polisen misstänker i nuläget att det ska röra sig om minst två gärningspersoner.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord och grovt vapenbrott.

I behov av förstärkning

Under söndagens presskonferens påpekar Camilla Helgesson, tillförordnad chef för utredningssektionen, att polisen ser över ett möjligt behov av förstärkning.

– Vi har behov i Eskilstuna och vi kommer fördela resursen utefter behov, så att vi kan utreda dessa brott helt enkelt, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.