Skottlossning i Eskilstuna – misstänkt mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern skadades i en skottlossning i Årby i Eskilstuna på lördagen. Han vårdas på sjukhus med allvarliga skador. Det är den andra bekräftade skjutningen i Eskilstuna inom samma dygn.

Strax efter 15.30 på lördagen larmade flera personer polisen om en misstänkt skottlossning i stadsdelen Årby i Eskilstuna.

En person hittades skadad och polisen har inlett en förundersökning om mordförsök och grovt vapenbrott.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

– Det är man i 20-årsåldern som är brottsoffret. Han har förts till sjukhus med ambulans. Vi har upprättat avspärrningar på sjukhuset så att sjukvården kan jobba utan störningsmoment, säger Johnny Gustavsson på polisen Region Öst.

Det finns i nuläget ingen misstänkt för brottet. Under söndagen uppgav polisen att mannen fortfarande vårdas på sjukhus med allvarliga skador.

Två skjutningar på ett dygn

Det är den andra bekräftade skjutningen i Eskilstuna under samma dygn. Under fredagskvällen inträffade en skottlossning i bostadsområdet Viptorp. Polisen konstaterade då att flera skott avlossats mot en husfasad.

– Det är inte orimligt att de kan ha med varandra att göra, men vi vet inte. Vi har ingen gärningsperson i någon av fallen ännu, säger Johnny Gustavsson.

Stadsdelarna Årby och Skiftinge har drabbats av flera skjutningar senaste tiden, polisen sammankopplar dem och beskriver det som en upptrappad konflikt mellan kriminella nätverk.

Utöver helgens bekräftade skjutningar inkom också ett larm på fredagskvällen om misstänkt skottlossning i Årby. Det är dock inget som polisen har kunnat fastställa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

Mer i ämnet