Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen vid brottsplatsen i centrala Nyköping. Foto: Pontus Stenberg

Skottlossning i Nyköping – en person skadad

Uppdaterad
Publicerad

En skottlossning har inträffat i centrala Nyköping. En person är skadad och polisen utreder händelsen som mordförsök. Den misstänkta skytten ska ha försvunnit på elsparkcykel.

Det var strax innan klockan 14.30 på söndagen som polisen fick larm om skottlossning i centrala Nyköping. Enligt uppgifter till SVT är ett helt radhusområde avspärrat.

– Vi är på plats och jobbar intensivt med utredningsåtgärder, säger polisens vakthavande befäl Lars-Göran Nilseryd.

Våldsvågen i Nyköping

Polisen uppger för SVT att en man i 30-årsåldern har skadats och att en förundersökning om försök till mord är inledd. Polisen håller i förhör och genomför en teknisk undersökning av platsen.

Den skottskadade mannen ska ha varit talbar när polisen anlände och vakthavande befäl Lars-Göran Nilseryd beskriver inte skadorna som livshotande. På måndagen kunde mannen lämna sjukhuset.

Ingen gripen

På måndagsförmiddagen hade fortfarande ingen gripits misstänkt för brottet.

– Vi fortsätter med att söka bevisning under dagen, som vittnesuppgifter och övervakningsfilmer. En annan sak som vi tittar på är att försöka hitta ett motiv och försöka knyta någon till händelsen, säger Daniel Eriksson vid polisens enhet för grova brott.

Enligt vittnen ska skytten ha försvunnit på elsparkcykel.

Ser ni några kopplingar till annan brottslighet i Nyköping?

– Nej, vi har varit förskonade från grova våldsbrott de senaste åren, och ser inga sådana kopplingar i nuläget. Vi ser inte heller några kopplingar till kriminella nätverk men det är såklart något vi tittar på, säger Daniel Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Nyköping

Mer i ämnet