Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Folkungavägen i centrala Nyköping spärrades av helt i samband med polisinsatsen. Se bilder från platsen i klippet. Foto: Pontus Stenberg

Tonåring svårt skadad efter skottlossning i Nyköping – två anhållna

Uppdaterad
Publicerad

Polisen åkte till en adress vid Nyköpings centrum vid 22-tiden under tisdagskvällen efter ett larm om misstänkt skottlossning. En tonåring som blivit skottskadad fick föras till sjukhus och enligt polisen är han allvarligt skadad.

Polisen berättar för SVT att den skadade tonåringen har förts till ett universitetssjukhus för vård.

– Han är väldigt skadad, säger Henrik Hägglund vid Nyköpingspolisens enhet för grova brott.

Enligt Södermanlands Nyheter säger åklagare Fredrik Beijar att offret har blivit skjuten i huvudet med ett skott.

Under tisdagskvällen spärrade polisen av brottsplatsen samt Folkungavägen i centrala Nyköping och förhörde personer i närheten.

Johnny Gustavsson, presstalesperson på Polisen, berättar att det fanns flera personer i närheten av lägenheten när polisen kom fram.

– Det fanns en hel del folk på platsen i anslutning till lägenheten och trapphuset. I krokarna helt enkelt. Hur många som varit i lägenheten och som är aktuella för utredningen har jag ingen uppfattning om, säger Johnny Gustavsson.

Två anhållna under morgonen

Två unga män, båda 18 år gamla, greps misstänkta för inblandning i händelsen och anhölls under onsdagsmorgonen av åklagare.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord och grovt vapenbrott och fynd har hittas på platsen.

– Vilken misstankegrad det blir återstår att se under eftermiddagen, säger Henrik Hägglund.

I nuläget vet man inte om händelsen har kopplingar till gängkriminalitet eller om de misstänka är kända av polisen sedan tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.