Skott i Eskilstuna utreds som mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Sent på tisdagskvällen avlossades skott som träffade flera fönsterrutor på en pizzeria i Årby i Eskilstuna. Polisen misstänker försök till mord men ännu har ingen gripits.

Vid 21-tiden fick polisen samtal om höga smällar i Årby. Flera patruller skickades till platsen och man kunde konstatera att ett par rutor på en fastighet var trasiga.

Till en början rubricerades händelsen som grovt vapenbrott, men en stund senare meddelade polisen att man även misstänker mordförsök.

– Vi påträffade ingen skadad, men det finns uppgifter om att skottlossningen kan ha varit riktad mot en person, säger Camilla Larsson, vakthavande befäl vid polisen.

Flera har förhörts

Under natten har kriminaltekniker undersökt platsen. De är nu klara men avspärrningen sitter på onsdagsmorgonen fortfarande uppe.

– Initialt höll man förhör med människor som fanns i närheten. Man har kontrollerat flera personer inatt men det finns ännu ingen gripen, säger Camilla Larsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.