Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flera polispatruller larmades till centralstationen i Eskilstuna där de hittade tecken på att skott avlossats. Foto: Per Elfström/SVT

Fem anhållna efter skottlossning vid centralstationen i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Vid 18-tiden under tisdagskvällen larmades flera polisresurser till centralstationen i Eskilstuna efter att personer larmat om höga smällar. På plats hittades tecken på att det har förekommit skottlossning och polisen grep senare under kvällen fem misstänkta personer som nu även anhållits.

Efter skottlossningen spärrades platsen av medan polisen pratade med vittnen och en kriminalteknisk undersökning gjordes. Även en helikopter anslöt sig till sökarbetet efter misstänkta gärningspersoner.

Fem anhållna

Vid 21-tiden gick polisen ut med att fem personer gripits misstänkta för inblandning i skottlossningen och strax efter midnatt anhölls samtliga. En av de anhållna är i nuläget misstänkt för grovt vapenbrott och försök till mord. De andra fyra är misstänkta för medhjälp till försök till mord.

– Utifrån vittnesuppgifter kunde polisen identifiera fem personer som nu är misstänka för brott. Samtliga är män mellan 25 och 35 år, säger Erik Chreutz, vakthavande befäl.  

Enligt polisen är det för tidigt att säga om händelsen har koppling till det mord som inträffade i torsdags eller andra våldsdåd i Eskilstuna den senaste tiden.

– Det är alldeles uppenbart att polisen tittar på ett samband, eftersom det pågår en konflikt, men om det finns något sådant samband är i nuläget för tidigt att säga. Rent generellt skulle jag säga att polisen har en god bild av vilka som är involverade i konflikterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.