Arkivbild. Foto: TT

Slog till mot äldre under bankuttag

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen blev en 88-årig kvinna bestulen när hon skulle ta ut pengar vid en bankautomat på Sveaplan i Eskilstuna. Vid nästan samma tid under tisdagen var en tjuv framme igen. Denna gång drabbades en 70-årig kvinna.

Vid 11-tiden under måndagen ryckte en tjuv åt sig pengar från den 88-åriga kvinnan såpass kraftigt att hon ska ha fallit till marken och eventuellt brutit sin handled.

– Det är så jävla fegt att ge sig på äldre på det här sättet, säger Fredrik Hedlund, polisen i Eskilstuna.

På klockslaget igen

Under tisdagen vid nästan samma tidpunkt var tjuven framme igen vid en annan bankautomat på Sveravägen när en 70-årig kvinna skulle ta ut pengar. Kvinnans sambo lyckades dock få syn på tjuven och försökte med att lägga krokben.

– Båda föll till marken, men tjuven ska ha varit snabbt på fötter igen, säger Fredrik Hedlund. 

Samband

Polisen vet ännu inte om det är samma person och har därför valt att inte gå ut med signalement. Bara att det rör sig om en eller två män mellan 20 och 30 år.

– Vi jobbar hyfsat intensivt och tar mer än gärna emot iakttagelser om händelseförloppet. Det var vid en tidpunkt då det var frekvent med människor på platsen så någon måste ha sett något, säger Fredrik hedlund.

Varför äldre?

– Det är lättare eftersom de inte har lika mycket att sätta emot. Jag hatar att man gör så.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.