Det djupa slukhålet har uppstått i vägrenen på E4 söder om Nyköping. Foto: Pontus Stenberg

Slukhål på E4 söder om Nyköping – begränsad framkomlighet

Uppdaterad
Publicerad

Ett körfält är avstängt på E4 vid Gammelsta söder om Nyköping. Anledningen är ett slukhål som uppstått i vägen.

Trafikverkets entreprenörer är på plats på E4 och jobbar med hålet. Prognosen är att det ska vara åtgärdat först sent på eftermiddagen.

Skador på båda sidorna

Under tiden som man arbetat på platsen har skador upptäckts även på andra sidan motorvägen.

– Det vi har sett nu är att det finns sättningar i slänten och vägbanken vid sidan om norrgående riktning. Det behöver vi titta närmare på och till dess kommer det ställas upp en TMA-bil vid sidan av vägen. Den kommer stå där hela natten, som det ser ut nu, säger Bengt Olsson, presschef på Trafikverket.

Är det begränsad framkomlighet i både söder- och norrgående nu?

– Egentligen är den inte så begränsad i norrgående, men man kan behöva sänka hastigheten och hålla ut lite från vägrenen.

”Ha ögonen öppna”

Enligt Trafikverket är det den snabba övergången från vinter till sommarvärme som ligger bakom slukhålet.

– Vi vill hellre att övergången ska gå långsammare. När tjälen släpper skakas grus och sand under vägen ner i mindre håligheter, säger Olsson.

– Det gäller att ha ögonen öppna. Våra entreprenörer åker och kollar, men här kommer vi även behöva hjälp av vanliga bilförare om de ser någon händelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.