Smederna kör hemmapremiär mot Masarna den 3 maj. Foto: SVT

Smederna vädjar till sponsorer

Uppdaterad
Publicerad

Säsongspremiären är bara ett par veckor bort men intresset från sponsorerna är svalt. Därför vädjar nu klubbledningen i Smederna om ekonomisk draghjälp.

– Vi måste väcka det här och få respons, det är inte gratis att köra speedway, säger ordföranden Larry Höjer til SVT Nyheter Sörmland.

”Lyssna på vår vädjan”

Om knappt två veckor, tisdagen den 3 maj är det säsongspremiär för elitserieklubben Ikaros Smederna från Eskilstuna. Dock finns det redan nu frågetecken för ekonomin då sponsorerna inte har visat intresse i tillräcklig utsträckning. Det behövs tillskott i klubbkassan för att klara sösongen.

– Jag vill inte prata om några summor redan nu men vi måste ställa detta på sin spets och få folk runt om att lyssna på vår vädjan, säger Larry Höjer.

Håller presskonferens

På torsdagen håller Smederna en presskonferens där det ekonomiska läget kommer att tas upp men också andra nyheter ska presenteras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.