Kraftigt åskväder orsakar problem runt om i Sörmland

Uppdaterad
Publicerad

SMHI har utfärdat en klass 1-varning över Sörmland för kraftig åska och under fredagsmorgonen fick räddningstjänsten i Eskilstuna rycka ut på en brand i ett hus som misstänks orsakats av blixten.

– Vi misstänker att det var blixten, som enligt ägaren slog ned runt omkring där, säger Frank Granath på Rädsam Mälardalen.

När räddningstjänsten kom till platsen hade ägaren på egen hand kunnat släcka branden som var i ett gästhus.

Under morgonen har det också fallit träd som blockerat trafiken på två platser. Dels på väg 55 strax söder om Katrineholm och dels på väg 52 mellan Valla och Stensjö.

SMHI varnar för kraftig åska i Sörmland

SMHI har utfärdat en klass 1-varning över Sörmland för kraftig åska med lokalt stora regnmängder och mycket hårda vindbyar.

Enligt SMHI är risken för den kraftiga åskan störst under morgonen och förmiddagen.

Kraftig åska definieras som omfattande och frekvent som orsakar stora störningar i el- och telefontrafiken, med lokalt mycket kraftiga vindbyar och skyfallsliknande regn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.