SMHI varnar: Risk för snö och halka

Uppdaterad
Publicerad

Mycket snö ser ut att falla i Sörmland under natten mot fredag och nu går SMHI ut med en vädervarning. Besvärliga trafikförhållanden väntas i området.

Nederbörd i form av snö väntas från midnatt och kommer att hålla i sig fram till niotiden på morgonen, enligt SMHI:s prognos. De skriver i sin varning att det kan komma upp till tio centimeter snö.

Oklart hur mycket som ligger kvar

Till följd av att det ser ut att bli ett besvärligt väderläge gick SMHI gick ut med en klass 1-varning på torsdagsförmiddagen.

– Det finns många osäkerheter kring hur mycket snö som kommer falla och hur mycket som faktiskt kommer ligga kvar. Men blir det blötsnö som fryser på kan det bli väldigt halt. Klarnar vädret upp sjunker temperaturen snabbt. På dagen kan det vara fint väder men när solen går ner så kan det frysa på igen och då blir det halka till kvällen, säger säger SVT:s meteorolog Tora Tomasdottir.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.