Sörmland väntas vara turisttätt i sommar

Uppdaterad
Publicerad

Enligt Sara Lundgren på Sörmlands turismutveckling AB är det nu svårt att boka sin Sörmlandssemester – många har nämligen redan planerat att semestra här, och bokningstrycket har varit ovanligt högt.

– Det ser ganska bra ut. Nu till sommaren är mycket redan uppbokat. Det är många sörmlänningar och besökare från Stockholm som bokar i Sörmland. Det är också en övergripande trend att bokningsbenägenheten är mycket mycket större än vad den har varit tidigare, säger Sara Lundgren vid Sörmlands turismutveckling.

Många vill vandra

Många av de som söker sig till Sörmland är sugna på friluftssemester, och det kan därför bli trångt på vandringslederna.

– Vill man vara säker på att undvika trängsel är det bäst att ge sig ut väldigt tidigt på morgonen eller senare mot kvällen. Runt 9-10 på morgonen börjar de flesta dagsturer på lederna, säger Sara Lundgren.

Spela klippet ovan för att höra henne berätta om tre trender som syns i Sörmlandsturismen i år.

Andra pandemisommaren – hur firar du semester i år?

Ziw • 2 veckor i Spanien

Micke • Hemester, blir till att njuta av Sörmland! :)

Samuel S • Hemester, för vill att smittospridningen ska sjunka ytterligare innan jag vill resa runt. Vill ju att vårdpersonalen ska få möjlighet till en lite lugnare period framöver.

Linda • Ensam hemma som vanligt. Firar inte.

JanssonM • Vi 2 tillsammans med 2 goda vänner ute på landet. Alla vaccinerade 2 ggr.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.