Krisande Sörmlands sparbank har bjudit kunder på jaktresor. Foto: SVT

Sörmlands sparbank bjöd utvalda kunder på jaktresa

Uppdaterad
Publicerad

Sörmlands sparbank har bjudigt utvalda kunder på en jaktresa. Kostnaden kan ha hamnat på närmare 100.000 kronor.

Det är Sörmlands Nyheter som idag avslöjar att krisande Sörmlands sparbank bjudit kunder på en jaktresa förra helgen. Jaktresorna har även arrangerats tidigare. På bankens jaktresor ges utvalda kunder möjlighet att skjuta fågel, älg eller dovhjort och samtidigt bjudas på mat och logi.

– Jakt är i princip ingen skillnad mot andra kundaktiviteter, säger Daniel Eriksson, vd för Sörmlands sparbank till Sörmlands Nyheter.

En som deltog på jaktresan var regionchefen för Sörmlands sparbank, Håkan Bennetoft.

– Våra kundaktiviteter håller jag för mig själv, säger han till tidningen.

Kostnaden för den arrangerade jaktresan kan ha landat på närmre 100.000 kronor. Och vd:n Daniel Eriksson säger till Sörmlands Nyheter att han inte tycker att det är fel att använda bankens medel för kundrelationer.

Tidigare har det avslöjats att bankens styrelse och ledning rest världen runt på bankens bekostnad och att den tidigare vd:n levt lyxliv för bankens pengar. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

TURERNA I SÖRMLANDS SPARBANK

Mer i ämnet