Erik Hägglöv anser inte att Sörmlands sparbanks kunder påverkas av böterna. Foto: Sörmlands sparbank

Sörmlands sparbank tar Finansinspektionens ord på stort allvar

Publicerad

Sörmlands sparbanks vd Erik Hägglöv lovar att Sörmlands sparbank kommer att ta till sig Finansinspektionens kritik mot deras riskhantering. Detta efter att bankens tidigare vd använt bankens pengar för privat lyxkonsumtion.

Hur ser du på Finansinspektionens beslut?

– Vi tar Finansinspektionens påpekande på stort allvar och har en omfattande åtgärdsplan för att säkerställa att vi idag jobbar på ett annat sätt och för att se till att vi följer de regler vi ska. Att driva bank är tillståndspliktigt och vi ska följda de regler som gäller – punkt slut, säger Erik Hägglund.

Tror du kundernas förtroende för banken påverkas?

– Man kan ju inte recensera varje kunds förtroende för oss, det är inte möjligt, men vi har ett starkt kundstöd rent generellt.

Hur påverkas banken av anmärkningen och sanktionsavgiften på 12,7 miljoner kronor?

– Det klart att man inte vill ha kostnader, men det är inget som påverkar några kunder eller affärer. Du ska veta att Sörmlands sparbank är en av de mest solida bankerna i Sverige så det är ingenting som får negativa kundeffekter.

Vad ska ni göra nu?

– Vi ska som alla andra banker lägga affärsplaner, vi ska ta till oss de synpunkter som Finansinspektionen har och fortsätta säkerställa att vi med stort avstånd kan förhålla oss till det regelverk som finns.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

TURERNA I SÖRMLANDS SPARBANK

Mer i ämnet