Spädbarn var offer i misstänkt Oxelösundsmord

Publicerad

Den kvinna i 30-årsåldern som greps i Oxelösund i juni för ett misstänkt mord tros ha mördat sitt eget barn.

– Kvinnan genomgår en stor rättspsykiatrisk undersökning just nu, säger kammaråklagaren Lukas Tigerstrand.

Det var måndagen den 22 juni som poliser larmades till en lägenhet i Oxelösund där det misstänkta mordet ska ha ägt rum. På plats fann de ett livlöst spädbarn vars liv inte gick att rädda.

Barnets mamma greps kort därefter misstänkt för att ha bragt sitt eget barn om livet.

”En tragedi”

Kammaråklagaren Lukas Tigerstrand har tidigare inte velat berätta något om omständigheterna kring händelsen av hänsyn för anhöriga, men han bekräftar nu att offret var ett spädbarn, något som SN.se skriver i dag.

– Det här är en tragedi och vi har velat utreda händelsen i lugn och ro. Men nu är vi i slutet av utredningen och vi har hört i princip alla vittnen och då känner vi att vi kan berätta om det här, säger han till SVT Sörmland.

Inga kommentarer

Kvinnan genomgår just nu en rättspsykiatrisk undersökning och en förutsättning för en sådan är att tingsrätten bedömer att det finns ett erkännande eller övertygande bevisning.

SVT Sörmland har varit i kontakt med kvinnans advokat som väljer att inte kommentera ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.