Spår saknas efter moskébrand

Uppdaterad
Publicerad

Sörmlandspolisen har få konkreta spår efter moskébranden, som inträffade under juldagen i Eskilstuna. Trots att ett 70-tal personer nu har hörts om branden, verkar polisen inte vara närmare någon lösning.

Händelsen rubriceras fortfarande som mordbrand men än har polisen inte kunnat fastställa huruvida branden var anlagd eller inte.

Under gårdagen tog polisen hjälp av hundar för att se om det fanns spår av någon brandfarlig vätska på platsen. Men sökandet gav inga fynd.

Teknisk undersökning

Nu väntar man på att experter från Statens kriminaltekniska laboratorium (SKL) ska genomföra en teknisk undersökning av lokalen.

-Bränder är alltid svåra att utreda för ofta har de eventuella spår som funnits redan brunnit upp. Och det här var ju en väldigt häftig brand så det återstår att se om vi kan lösa det, säger förundersökningsledare Lars Franzell.

Fortsatta förhör

Så i väntan på teknisk utredning fortsätter polisen arbetet med att försöka få kontakt med alla som befann sig i moskén när branden utbröt.

Förhoppningen är att man genom förhör ska kunna få klarhet i vad som hänt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.