Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar politikerna varför Vingåkers sportcentrum blir försenat och vad det innebär. Foto: SVT

Sportcentrum för 340 miljoner blir försenat – byggplanerna kan ändras

Uppdaterad
Publicerad

I somras beslutade en stor majoritet i kommunfullmäktige i Vingåker att ett sportcentrum med badhus skulle byggas för 340 miljoner kronor. Nu är planeringsarbetet försenat och det politiska styret i kommunen vill se över om inte byggplanerna ska ändras.

Det finns bland annat inte en färdig detaljplan och arbetet kan inte gå vidare utan den. Kommunstyret, med Moderaterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna vill därför använda den extra tiden som förseningen innebär för att utreda om inte den gamla simhallen ska renoveras istället för att en ny ska byggas.

– Om vi kan få samma sak till en billigare peng, då är det ju det vi ska satsa på, säger Charlotte Prennfors (M), ordförande i kommunstyrelsen.

Kan bli dyrare

Det kan bli svårt för kommunen att lyckas med målet att Vingåker ska ha ett sportcentrum klart inom fyra år. Det osäkra läget i den globala ekonomin gör det också svårt att förutse kostnaderna. Projektet kan bli dyrare än 340 miljoner kronor, befarar både styret och oppositionen.

– Så som situationen är på världsmarknaden just nu kan man inte riktigt titta på var kostnaderna, som det är i det första förslaget, kommer att ta vägen. Det är ett orosmoment, det är mycket pengar vi pratar om, säger Anneli Bengtsson (S), oppositionsråd.

I klippet ovan berättar politikerna varför de vill gå långsamt framåt med bygget av ett sportcentrum.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.