Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Liv Svedlund om loppet som belönade henne med medalj på Olympiadagen på Rosvalla. Du hör också målvaktsstjärnan Hedvig Lindahl berätta om hur hon idrottade som barn. Foto: SVT

Sportfest på Rosvalla med olympier på plats

Uppdaterad
Publicerad

På lördagen myllrade Rosvalla i Nyköping av barn och unga som testade olika sporter och fick chansen att träffa livs levande olympier.

Olympiadagen på Rosvalla gjorde ingen sportfåne besviken. I blåsten på gräsmattorna fanns det gott om möjligheter att testa olika sporter, från orientering och innebandy till fotboll och minigolf.

På plats fanns också olympierna Jessica Lindell Vikarby, skidåkare, Danijela Rundqvist, ishockeyspelare och målvaktsstjärnan Hedvig Lindahl från Vingåker. De ville alla slå ett slag för barn- och ungdomsidrott och blev också utmanade av yngre förmågor.

– Utmaningen är att skapa en fortsatt god stämning runt idrotten och locka in fler ideella krafter, sa Hedvig Lindahl.

I klippet hör Hedvig Lindahl henne berätta om hur hon idrottade som barn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.