Vid lunchtid på lördagen bärgades planet som voltade i samband med landning på Ekeby flygfält utanför Eskilstuna. Foto: Pontus Stenberg

Mindre flygplan i olycka på Ekeby flygfält

Uppdaterad
Publicerad

Ett mindre flygplan voltade i samband med landning på Ekeby flygfält utanför Eskilstuna på lördagsförmiddagen. Piloten kunde ta sig ur flygplanet på egen hand och ska inte vara skadad.

Larmet om olyckan kom vid 9.30 på lördagsförmiddagen. Räddningstjänst och ambulans var snart på plats, men det fanns inget större behov av deras tjänster. Piloten mådde under omständigheterna bra och planet läckte inte bränsle.

Olyckan påverkar inte flygtrafiken i området.

– Det är ett mindre flygfält med gräsbanor så det påverkar inte andra flyg i närheten, säger Johan Stening, flygräddningsledare på Sjö- och flygräddningscentralen på Sjöfartsverket.

Polisen utreder det som en arbetsplatsolycka.

– Det bedöms ha hänt på en arbetsplats. Man ska se om det är något som brustit i arbetsverktygen, till exempel flygplanet, säger Dennis Johansson Strömberg, polisens presstalesperson.

Haverikommissionen är informerad om händelsen eftersom det är rutin, men någon utredare kommer inte åka ut till platsen eller göra någon utredning i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.