Några av smyckena som har figurerat i stöldutredningen. Foto: Polisen

Städare åtalas för stöld av smycken hos kunder

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 30-årsåldern har åtalats för att ha stulit smycken för totalt över 100 000 kronor i bostäder när hon var där för att städa.

Kvinnan åtalas för sju fall av grov stöld och merparten av de drabbade är bosatta i Trosa. Alla har de gemensamt att de anlitat städföretag där kvinnan var anställd.

Hon misstänks bland annat ha stulit en mindre guldtacka och smycken till ett värde av minst 33 000 kronor från en bostad. Från ett annat hem kom hon enligt åtalet över halsband och armband för nära 25 000 kronor.

Sålde stöldgodset

Stölderna ska ha skett mellan 2014 och 2016 och polisen har hittat uppgifter om att kvinnan sålt och pantsatt en stor del av stöldgodset.

Kvinnan har erkänt delar av åtalet och i polisförhör sagt att hon använt pengarna till att betala mat, räkningar och kläder till sina barn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.