Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör sjuksköterskan Petra Knutsson berätta om vilka vårdbehov hon möter på Stadsmissionen i Nyköping och Eskilstuna i klippet. Foto: SVT

Stadsmissionen i Sörmland får behålla sin sjuksköterska – avtal med regionen förlängs

Uppdaterad
Publicerad

I snart ett år har Stadsmissionen haft en heltidsanställd sjuksköterska på plats i Nyköping och Eskilstuna. Projektet, som finansieras av regionen, har som mål att nå ut till utsatta grupper som vanligtvis inte söker sig till vården. Ett projekt som nu förlängts för hela 2023.

För den anställda sjuksköterskan Petra Knutsson har det varit tydligt att projektet fyllt ett behov. Sedan hon började arbeta för tio månader sedan har hon haft i genomsnitt 5-6 besökare varje dag. Det kan handla om personer som behöver enklare primärvård eller hjälp med vårdkontakter. Det kan också handla om personer som mår dåligt och som behöver stödsamtal.

– Det var en kö och knackningar på min dörr från dag ett, berättar Petra Knutsson som nu glädjer sig åt att få fortsätta jobba som sjuksköterska för Stadsmissionen ytterligare ett år.

Detta efter att regionen, som står för löne- och utrustningskostnader, valt att förlänga avtalet.

– Att region Sörmland vill fortsätta satsa är ju ett betyg på att det funkar bra, och på att de prioriterar den här målgruppen, säger Petra Knutsson.

Hör henne berätta om hur en dag på jobbet kan se ut och varför hon anser att projektet behövs i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.