Genrebild. Foto: TT

Stallbråk ledde till misshandel – kvinna slogs med ridspö

Publicerad

Två kvinnor som under en längre tid legat i konflikt om en stallplats började bråka om vem som skulle betala för hö till den ena kvinnans häst. Till slut gick en av kvinnorna, en kvinna i 50-årsåldern från Eskilstuna, och hämtade ett ridspö som hon började slå den andra kvinnan med.

Händelsen inträffade i somras. och den misstänkta kvinnan har nu åtalats för misshandel. Hon har erkänt gärningen och beskriver i förhör att hon chockas av sitt eget beteende. Samtidigt menar hon att den andra kvinnan provocerat henne.

Kvinnan som blev slagen, som är i 25-årsåldern, fick blåmärken på flera ställen på kroppen, men fick i övrigt inga allvarliga skador. Även en kamrat till henne fick motta ett slag av den misstänkta, det ska dock ha varit av misstag.

Den yngre kvinnan har hyrt en stallplats av den äldre och bråket började därför att de inte var överens om hö ingick i hyran eller ej.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.