Anne Bast, kommunikationschef på Volvo CE. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Starkt helår för Volvo CE – som rustar för avmattning

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagen presenterade AB Volvo det ekonomiska resultatet för fjärde kvartalet, samt helåret 2019. Volvo har de senaste åren uppvisat starka rapporter och bokslutet för 2019 blev inget undantag. För Volvo Construction Equipment med huvudkontor i Eskilstuna blev det en ökning av vinsten med 600 miljoner jämfört med föregående året.

– Det är ett väldigt bra år som vi är nöjda med. Nu blickar vi mot 2020 och känner oss starkt rustade, säger Anne Bast, kommunikationschef på Volvo CE.

Beredda på nedgång

2020 spås det bli en avmattning ekonomiskt och Volvo CE befinner sig i en extremt konjunkturkänslig bransch. Anne Bast säger att man nu förbereder sig på en nedgång upp till 15 procent.

Kommer det här påverka personalen numerärt?

– Vi justerade produktionen i höstas och tog då bort ett antal konsulter för att möta den konjunktur som vi ser komma, säger Anne Bast.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.