Statsminister Stefan Löfven dök upp på stor bildskärm på förskolan Nybble i Flen. Sen läste han en saga om Alfons Åberg. Förskoleeleverna Isra Warsame, Roman Mohammed och Amadeus Andersson tyckte det var både kul och spännande. Foto: SVT

Statsministern på digitalt besök – läste sagor för barnen

Publicerad

Under onsdagen fick barnen på Nybble förskola i Flen ett speciellt digitalt besök. Plötsligt uppenbarade sig statsminister Stefan Löfven på en stor bildskärm – och började läsa en saga.

– Det är en fin upplevelse, säger Stefan Löfven efter att han slagit igen boken om Alfons Åberg och sagt adjö till barnen på förskolan.

Det är läslov och då passar regeringen på att uppmärksamma läsningssatsningar och vikten av att ha ett eget språk. Därför kopplade statsministern upp sig via coronasäker länk under onsdagen och uppenbarade sig på en bildskärm i ett rum på Nybble förskola i Flen.

– Hej alla barn. Är vi på förskolan Nybble nu, frågade Stefan Löfven innan han började läsa högt ur en saga om Alfons Åberg.

Viktigt att kunna läsa

Statsministern säger sig vara mån om att alla kan läsa och skaffa sig en egen röst.

– Det är värdefullt för alla individer. Det blir också en tillgång för ett helt samhälle, säger statsministern.

I klippet kan du se hur det gick till när statsministern besökte förskolan och vad både barnen och Stefan Löfven tycker om böcker och läsning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.