Polisen fick larm om stölden i domkyrkan strax före klockan 12. Gärningsmännen misstänks ha flytt med en båt som låg strax nedanför kyrkan. Foto: Anna Mi Skog/SVT och Google Earth

Stöld i domkyrkan – tjuvar flydde med båt

Uppdaterad
Publicerad

Vid tolvtiden på tisdagsförmiddagen larmades polisen om en stöld i Strängnäs domkyrka. Polisen söker efter två misstänkta gärningsmän som setts lämna platsen i båt, i samband med stölden.

– Vi är på plats med flera enheter och vi har spärrat av området för en teknisk undersökning, sa Björn Öberg, presstalesperson hos polisen, vid 14.30.

Det ska enligt polisen ha rört sig om två personer som lämnat platsen i en båt som låg precis nedanför kyrkan. De ska ha försvunnit i östlig riktning, åt Stockholmshållet.

– Vi har satt in polishelikopter i sökandet efter gärningspersonerna eftersom att de ska ha lämnat platsen i en båt, säger Björn Öberg.

Högt värde

Polisen vill inte gå in närmare på exakt vad som har stulits.

– Men det är till ett högt värde, säger Thomas Bergqvist vid Eskilstunapolisen.

Polisen har pratat med flera vittnen på platsen och det ska röra sig om en mindre öppen motorbot. Färgen på båten har man fått in olika uppgifter om.

Sökarbetet fortsätter

Vid 18-tiden sökte polisen forsatt efter gärningsmännen. Sökarbetet bedrivs både på land, i vattnet och luften.

– Man kan väl nästan förmoda att de inte sitter och puttrar i en båt nu. Egentligen är alla rörelser av intresse, säger Thomas Agnevik, presstalesperson på Polisregion öst.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kuppen mot domkyrkan i Strängnäs

Mer i ämnet