Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är hemskt”, säger Ali Hirsi är kontaktperson till en av de ungdomar i Eskilstuna som skadades. Foto: Fredrik Larsson/SVT

Stort knivbråk i Eskilstuna – flera elever skadade

Uppdaterad
Publicerad

Fyra ungdomar har förts till sjukhus efter vad polisen beskriver som ett slagsmål i centrala Eskilstuna. Tre unga män i åldrarna 15-17 år greps och anhölls under torsdagen och misstankarna gäller i nuläget försök till mord alternativt dråp.

Strax före klockan 13 på torsdagseftermiddagen larmades flera polispatruller och ambulanser till Munktellområdet i Eskilstuna.

Det visade sig handla om ett stort slagsmål med tillhyggen inblandade. Fyra ungdomar i 15-årsåldern fördes senare till sjukhus med allvarliga skador.

Elever knivskadade

Händelsen inträffade i samband med att klasser från Årbyskolan hade friluftsdag i Munktellarenan.

Enligt Lina Axelsson Kihlblom, chef för barn- och utbildningsförvaltningen, ska flera högstadieelever ha fått någon form av knivskada, samtidigt som ett flertal även bevittnat händelsen.

– Vi har gått upp i stab för att kunna hantera situationen och ge rätt stöd till berörda medarbetare och elever.

Enligt ett utskick som gått ut till vårdnadshavare med elever på skolan ska alla med elever som varit på plats under händelsen ha kontaktats.

Ett vittne berättar att hon såg flera polisbilar passera utanför fönstret på sin arbetsplats. 

– När jag tittade ut såg jag en kille ligga på marken precis här. Det är fruktansvärt. Det är en jättetråkig utveckling. Jag har själv två söner i samma ålder och de är ju bara barn, säger hon till SVT. 

Skola i närheten inrymdes

Jennny Råström är rektor för högstadieskolan Faktoriet, som ligger strax intill brottsplatsen. 

– Vi beslutade oss för att inrymma eleverna för säkerhets skull, säger hon och berättar att inrymningen pågick under cirka 40 minuter.

Enligt henne har inga elever från Faktoriet var inblandade i händelserna. Efter inrymningen fick eleverna gå hem.

Tre kvar på sjukhus

På fredagen meddelade Region Sörmland att tre av de skadade är utskrivna från sjukhuset, den fjärde är kvar på sjukhuset och läget uppges vara stabilt.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör reportern Frida Gunnvald vid platsen där händelsen inträffade. Foto: Albin Aghamn

SVT Nyheter sände under eftermiddagen direkt från platsen, se sändningen här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.