Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Förutom polisen deltar även hemvärnet, räddningstjänst och andra sökorganisationer i insatsen. Foto: SVT/Pontus Stenberg

Sökinsatsen efter försvunnen kvinna i Strängnäs avslutad – är ännu inte upphittad

Uppdaterad
Publicerad

Sökinsatsen efter en försvunnen kvinna, i 80-årsåldern, i Strängnäs har nu avslutats. Det meddelar polisen. Kvinnan har ännu inte hittats.

Det var i lördags som kvinnan senast sågs till. Sökinsatsen efter henne har pågått sedan i helgen, men på måndagen utökades den. Då involverades även räddningstjänsten, hemvärnet och externa sökorganisationer.

– Det har blivit mer angeläget att få tag på henne ju längre tiden går, säger polisens presstalesperson Marcus Anefur, på tisdagsmorgonen.

Polisen uppmanade även boende i Strängnäs att titta över sina utrymmen och lokaler som man har, men inte vistas i så ofta, i fall hon sökt skydd någonstans. Marcus Anefur säger att det även är bra om personer utanför Strängnäs håller ögonen öppna, och tipsar polisen.

Enligt Johnny Gustafsson, polisens presstalesperson, har polisen sedan tisdagens sökinsats tagit beslutet att avsluta den. Kvinnan ska inte ha hittats och anhöriga är underrättade.

60-tal frivilliga deltog

En av de sökorganisationer som deltog i insatsen var ”Missing people”. Under tisdagen utgick deras sökinsats från SMOL-gården och ett drygt 60-tal frivilliga kom för att delta.

– Vi skickade ut omkring 5 000 sms till de personer som är registrerade i vårt skallgångsregister inför den här insatsen, säger Tessan Jigfjord, operativ chef.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.