Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar verksamhetschefen Pernilla Öjeman Engström hur vårdcentralen Gallerian i Eskilstuna påverkas av vattenskadegörelsen. Foto: SVT

Stor vattenläcka stänger vårdcentral i Eskilstuna – efter misstänkt kopparstöld

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagsmorgonen drabbades flera verksamheter i en av byggnaderna längs centrala Kungsgatan i Eskilstuna av en större vattenläcka. Däribland en vårdcentral. Polisen misstänker att någon försökt stjäla koppar och utreder händelsen som grov skadegörelse.

– Det kändes fruktansvärt. Jag tog av mig tofflorna, strumporna och kavlade upp byxorna. Så mycket vatten var det, säger Pernilla Öjemar Engström som är verksamhetschef på vårdcentralen Gallerian som drabbades hårt av vattenläckan.

En decimeter vatten

Enligt henne forsade vatten ner i läkemedelsrum och hos BVC stod vattnet en decimeter högt.

Den misstänkta skadegörelsen tros ha uppstått efter att någon eller några personer sågat av kopparrör i ett fläktrum – något som alltså fick stora konsekvenser för vårdcentralen men även för en handfull andra verksamheter i byggnaden. Polisen har ännu ingen misstänkt för brottet.

Håller stängt för patienter

Vårdcentralen håller stängt under onsdagen, men viss verksamhet kan bedrivas för patienterna.

– Vi har öppet i vår telefonrådgivning och i vår chatt. Och vi har viss såromläggning i vår lilla vaccinationsmottagning, säger Pernilla Öjemar Engström.

I klippet berättar hon bland annat om utsikterna för att öppna vårdcentralen igen och hur vattenmassorna påverkat utrustningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer