• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Munktellbadet i Eskilstuna. Foto: SVT

Jordbakterie hittats i stora poolen på Munktellbadet

Publicerad

Stora simbassängen i Munktellbadet i Eskilstuna stängdes idag vi 13-tiden. Orsaken var att en jordbakterie upptäckts skriver kommunfastigheter i ett pressmeddelande.

Bakterien upptäcktes i en rutinprovtagning och har antagligen följt med en eller flera badgäster.

– Just nu genomför våra vattentekniker rutiner för att ta hand om problemet, säger Torbjörn Bergvall, affärsområdeschef för Munktellbadet, i pressmeddelandet.

Klornivåerna kommer höjas under ett dygn för att rena vattnet. Förhoppningen är att poolen är öppen på fredag igen. Om inte kan Eskilstuna Simklubbs tävling i helgen vara hotad.

Bakterien som hittats – Pseudonomas Aringurosa

Bakterien är en så kallad jordbakterie som kan orsaka magsjuka med lös avföring, små finnar eller kvisslor och ögoninfektioner.

Munktellbadet misstänker att den följt med en eller flera badgäster, de lyfter därför fram vikten av att duscha hela kroppen och håret även innan bad i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.