Vad som orsakade bråket är fortfarande oklart.

Storbråk på skola i Eskilstuna – elever skickades hem

Uppdaterad
Publicerad

Ett bråk utbröt mellan ett större antal elever på Stålforsskolan i Eskilstuna. Polis fick kallas till platsen.

– Polisen har ställt patruller runt hela skolan och blockerar infarterna, berättade SVT:s reporter Sandra Kjellström, som befann sig på platsen.

Det var vid kvart över elva som polisen mottog det första larmet om bråk på skolan.

– Vi är kvar där nu för att hålla det lugnt, sa Lennart Ahlin, vakthavande befäl på Sörmlandspolisen vid lunchtid.

Enligt Camilla Simonsson, rektor på Stålforsskolan, började bråket med att ungdomar utifrån kom till skolan och på något sätt hamnade i konflikt med elever där.

– Från början var det väldigt få men det spred sig, säger hon.

En rörig situation

Enligt skolan inträffade bråket på skolgården utanför matsalen mellan två Stålforselever och en elev från en annan skola i Eskilstuna. På grund av bråket anslöt sig flera utomstående elever, och ett antal elever på skolan blev nyfikna och gick ut på skolgården.

Hur många elever som till slut var inblandade i bråket har man inga uppgifter om, varken hos polisen eller skolan. Men det ska röra sig om ett stort antal.

– Det var en väldigt rörig situation, säger Lennart Ahlin.

En person avhystes

Polisen avhyste en person och lämnade sedan platsen. Några gripande gjordes inte och det finns i nuläget inga polisanmälningar upprättade.

– De ville inte prata med polisen, säger Lennart Ahlin på Sörmlandspolisen.

Efter att bråket avstyrts uppmanade polisen skolledningen att stänga skolan för dagen, eftersom man såg en risk att de utomstående eleverna skulle komma tillbaka. Skolledningen följde polisens råd och skickade hem eleverna under eftermiddagen.

– Nu har vi gjort en plan för hur vi ska göra på måndag. Och på tisdag ska hela personalgruppen se över våra rutiner kring hur vi gör när det händer sådana här saker, säger Camilla Simonsson.

Det finns inga uppgifter om att någon ska ha skadats i bråket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.