Maria Karlsson, näringslivschef på Nyköpings kommun, berättar om lagerbygget på Arnö i Nyköping. Foto: SVT

Stort lager byggs i Nyköping – ska ge 200 jobb: ”Jättespännande”

Uppdaterad
Publicerad

Nyköpings kommun har tecknat ett markanvisningsavtal med företaget Infrahubs. Avtalet innebär en markaffär där ett 80 000 kvadratmeter stort lager ska etableras och som ska ge 200 arbetstillfällen när allt står klart.

Markanvisningsavtalet gäller totalt 300 000 kvadratmeter men i en första etapp ska bara en del av ytan användas. Bygget ska ske på Arnö i Nyköping, i närheten av den plats där Eberspächer i dag har sina lokaler.

Beslut i kommunstyrelsen

Besluten kring avtalet ska fattas när kommunstyrelsen sammanträder under måndagseftermiddagen.

– Det här känns jätteroligt, det är det största markanvisningsavtal som jag varit med om att teckna, säger Urban Granström (S), kommunstyrelsens ordförande i Nyköping.

”Hemlig” aktör flyttar in

Bygget ska sätta igång så snart det är möjligt och innebär en investering på 600 miljoner kronor för Infrahubs. Företaget ägnar sig åt att bygga och hyra ut lagerlokaler åt andra företag och ska alltså inte själv använda lokalen. Det är än så länge hemligt vilken aktör som ska flytta in och bedriva själva lagerverksamheten.

– Vi kan inte berätta det ännu men det är ett känt varumärke, säger Hans Bengtsson, vd på Infrahubs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.