Hör klubbkamraterna Fredrik Wahlén och Ludwig Andersson om hur de kommer att stötta Erik Holmer i OS. Foto: SVT/Valentin Luther

Starka hemmastödet i Nyköping för OS-debutanten Erik Holmer

Uppdaterad
Publicerad

Nyköpingsbon Erik Holmer är en av alla svenskar som ska tävla för blågult i OS i Japan. Nu på onsdag gör han OS-debut i kanotslalom och stödet på hemmaplan är starkt.

– Han är min bästa vän och jag är jätteglad för honom, säger slalomkanotisten Fredrik Wahlén.

Klockan sex på morgonen svensk tid, på onsdag, gör Erik Holmer debut. Han blir den andra svensken efter Isak Öhström att representera Sverige i kanotslalom i OS.

– Det känns otroligt häftigt att få vara med på OS. Det har varit en dröm så länge och att få se den drömmen bli verklighet är speciellt, säger Erik Holmer från Tokyo.

Bästa i världen

Fredrik Wahlén som tränat en hel del med Erik i föreningen Nyköpings Forspaddlare säger att konkurrensen i sporten är stenhård.

– Det är de bästa i världen i från varje land men han ska inte tänka så mycket på det utan bara köra sitt race, säger han.

Klubbkamraten Ludwig Andersson säger att Erik Holmers chanser ser bra ut.

– Semifinal tror jag många hoppas på och final ser vi absolut som en möjlighet, det kommer nog att gå bra, säger han.

”I toppform”

Och Erik själv är hoppfull.

– Förväntningarna är att se och lära för framtida spel, men samtidigt har det gått riktigt bra de senaste tävlingarna och jag känner mig i toppform. Med ett bra åk vet jag att jag kan vara snabb så det är helt klart ett väldigt inspirerande läge.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.