”Tre år går väldigt fort”. Hör Jacob Högfeldt (M) Kommunstyrelsens ordförande i Strängnäs, berätta om planerna för 500-årsfirandet 2023.

Strängnäs förbereder inför Gustav Vasas 500-årsjubileum

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan fattade kommunstyrelsen i Strängnäs beslut om att påbörja förberedelserna inför firandet av 500 årsjubileet av att Gustav Vasa valdes till kung.

År 2023 blir ett jubileumsår i Strängnäs då man ska fira att det var 500 år sedan Gustav Vasa valdes till kung av Sverige och redan nu har kommunen påbörjat förberedelserna.

 – Nu i första läget handlar det om en tjänst på 25 procent som ska koordinera alla de krafter som finns i kommunen som på olika sätt vill arbeta med den historiska kopplingen som Strängnäs har, säger Jacob Högfeldt (M) Kommunstyrelsens ordförande i Strängnäs.

 Förhoppningen är att jubileet ska engagera människor runt om i hela Sverige.

 – Det är i många stycken en symbol för den moderna staten Sverige så det är ett jubileum som inte bara är intressant för Strängnäs utan för hela landet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.