Tonårig flicka försvunnen i östra Sörmland – utreds som misstänkt människorov

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till lördagen försvann en tonårsflicka från sin bostad i östra Sörmland. Nu har en förundersökning inletts om misstänkt människorov och en person betraktas som misstänkt i utredningen, enligt polisen.

– Vi försöker på olika sätt utröna vart hon har tagit vägen, men vilka åtgärder vi gör vill jag inte gå in på, säger åklagaren Eva Wintzell som arbetar vid riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet, till SVT.

– Vi hanterar bland annat pågående människorov, så när det kan vara så att en person är frihetsberövad hamnar det hos oss, säger hon.

Satte sig i en bil

Det var under natten till lördagen som flickan försvann från sin bostad. Anhöriga ska i samband med detta ha sett flickan sätta sig i en bil som sedan åkt iväg. Och enligt Eva Wintzell utreds nu möjligheten att hon förts bort från hemorten.

– Antingen inom Sverige, eller om hon möjligtvis kan ha tagits utomlands.

Person är misstänkt

Enligt ett pressmeddelande från polisen på torsdagskvällen finns det en misstänkt person som inte är frihetsberövad.

Åklagare Eva Wintzell uppger att man gärna tar emot tips om vart flickan kan ha tagit vägen.

– Om det är någon som vet något, så vill vi gärna veta det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.