Den 17-årige pojken som varit häktad sedan i september förra året kommer att placeras på ett ungdomshem. Foto: Frida Johansson, SVT

Tonårsmordet i Nyfors: 17-åringen inte längre häktad

Uppdaterad
Publicerad

Den nu 17-årige pojken som åtalats för mordet på en jämnårig i Eskilstuna är inte längre kvar i häktet. Det meddelade tingsrätten efter den sista förhandlingsdagen.

– Han kommer att placeras på ett SiS-hem, säger advokaten Peter Eklund.

Det var i september förra året som en tonårspojke blev ihjälskjuten i stadsdelen Nyfors i Eskilstuna. Kort därefter greps en idag 17-årig pojke som blev misstänkt för mordet. Pojken häktades och i början av februari åtalades han misstänkt för mord och grovt vapenbrott.

Kunde inte garantera säkerhet

I dag var det den sista rättegångsdagen och rätten meddelade idag att pojken inte längre är häktad.

Tonårsmordet i Nyfors

– Rätten kom fram till att det inte längre fanns ett behov av att ha honom häktad med restriktioner. Anledningen till att han inte placerats på ett SiS-hem tidigare i väntan på rättegång är för att man inte kunde garantera min klients säkerhet, säger Peter Eklund.

Åklagaren: ”Väntat beslut från tingsrätten”

Åklagarens inställning är fortsatt att 17-åringen ska dömas till fängelse.

– Jag förstår tingsrättens bedömning som anser att det inte finns några skäl för fortsatta restriktioner, säger åklagaren Maria Edström.

Domen kommer att meddelas den 25 mars kl 11.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tonårsmordet i Nyfors

Mer i ämnet