Fabiola Salazar Morais och Lujain Al-Bawi är två av tjejerna på lägret. Foto: SVT

Travläger för hästovana ungdomar i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

För att fler ska komma ut till stall och hästar hålls denna vecka ett läger för barn- och ungdomar som normalt inte har den kontakten. Under veckan har barnen bland annat lärt sig grunderna i trav och hästhantering.

– Jag ville vara med hästar och det här är första gången, säger Lujain Al-Bawi.

Det är organisationen War Child som tillsammans med Sundbyholms travskola och Eskilstuna Uniteds integrationsarbete Ronjabollen ordnar det veckolånga lägret på travbanan utanför Eskilstuna. Lägrets deltagare har tidigare varit med i Ronjabollen.

”Stallet utmärkt plats för integration”

– Vi vill introducera andra idrotter för barnen och en del idrotter är det svårare att komma i kontakt med, som till exempel travsport, säger Sandi Haddad Sharro från Eskilstuna United.

Sandi Haddad Sharro, Eskilstuna United Ronjabollen Foto: SVT

– Stallet är också en utmärkt plats för integration där man på ett naturligt sätt möter varandra kring hästarna, säger projektledaren Embla Ausinsch Kullberg från organisationen War Child.

Embla Ausinsch Kullberg, projektledare War Child

Nervöst i början

Flera av barnen hade aldrig tidigare varit nära hästar.

– Första dagen var det några som blev rädda när hästen stirrade på dem, men redan tredje dagen har de blivit vänner med hästarna, säger Sandi Haddad Sharro.

Hör mer i klippet vad två av tjejerna berättar om lägret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.