Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Erik Kammerland /SVT

Riksidrottsförbundet ger sina bästa elspartips till klubbarna

Uppdaterad
Publicerad

Utvecklingen av elpriser påverkar nästan alla idrottsföreningar på ett eller annat sätt och för många har priserna inneburit en tuff situation. Här är RF-SISU (en del av Riksidrottsförbundet) Sörmlands bästa tips på hur man får ner energiförbrukningen.

Genom att bland annat minska elanvändningen, vattenförbrukningen och sänka temperaturen kan föreningar spara in pengar och samtidigt bidra till lägre elpriser på marknaden. Idrottsföreningar har olika förutsättningar att spara el, men alla kan göra något.

– Om man äger sin anläggning ska man ta kontakt med den lokala energirådgivaren för att se vilka effektiviseringar kan vi göra i vår idrottsanläggning, säger Jörgen Hedberg distriktsidrottschef på RF-SISU i Sörmland.

Hör Jörgen berätta om de bästa energisparartipsen i klippet ovan.

Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna – RF SISU – är en gemensam organisation på distriktsnivå, som är den svenska idrottsrörelsens samlande organisation med uppgift att ”handha för idrottsrörelsen gemensamma angelägenheter, såväl nationellt som internationellt”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.