Skyddsobjekt omgärdas av skyltar som förmedlar att det är förbjudet att gå in på området. Foto: TT

Tre män tog sig in på militärt skyddsobjekt – nu åtalas de

Uppdaterad
Publicerad

Tre män misstänks för att ha tagit sig in på den militära anläggningen i Bie utanför Katrineholm under senhösten 2018. Området är ett skyddsobjekt, och de tre männen åtalas nu för obehörigt tillträde till skyddsobjekt.

Det var i november 2018 som tre män, en 29-åring, en 33-åring och en 37-åring, tog sig in på området.

I förhör med de åtalade framgår det att de tre männen uppfattade militärområdet som övergivet och att det därför var okej att beträda stängslet som omger området – trots att stängslet var dekorerat med skyltar som varnar om att området är ett skyddsobjekt. Samtliga menar att de inte såg skyltarna.

Både 29-åringen och 37-åringen uppger i förhör att de har ett intresse för övergivna platser, och att det var därför de hade bestämt sig för att kika på den militära anläggningen i Bie.

Alla tre erkänner att de har befunnit sig på området. 29-åringen förnekar dock brott, då han menar att han inte kände till att han rörde sig på ett skyddsobjekt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer