På söndagen är det nedsläpp i kvalserien för tre sörmländska klubbar. Foto: TT

Tre sörmländska hockeylag in i samma kval

Uppdaterad
Publicerad

På söndagen går tre ishockeyklubbar i Sörmland in i samma kvalspel. Klubbarna Gripen och Linden från länets största städer utmanar varandra om en plats i Hockeyettan.

Linden hockey från Eskilstuna och Gripen HC från Nyköping kommer båda från stabila säsonger i sin gemensamma Division 2-serie. Nu har de båda sörmlandsklubbarna också hamnat i samma kvalserie där ettan av seriens sex lag efter tio matcher är garanterad en plats i Hockeyettan.

För Gripen HC, som vann sin serie, är det ännu ett steg på en resa som gått rakt uppåt i seriesystemet efter att hockeyn i Nyköping gjorde omstart i och med Nyköping hockeys konkurs för några år sedan. 2015 spela Gripen i division fyra.

– Det ska bli intressant faktiskt. Det är ju en bonus om vi skulle ta oss till division ett för ingen räknar ju med att vi ska gå upp, säger sportchefen Kim Ericsson till SVT Nyheter Sörmland.

– Tuffast att slå blir nog Nacka, men alla lag ska slås och det blir nog många jämna matcher tror jag, säger Kim Ericsson.

”Vi blir ingen slagpåse”

Linden har över tid varit ett mer stabilt lag i Division 2, men räknas inte som en av favoriterna till avancemang. I alla fall inte inför starten av kvalserien.

– Jag törs lova att vi inte blir någon slagpåse. Det här kan bli hur kul som helst, säger tränaren Gustaf Länn till klubbens hemsida.

Åker försöker rädda sig kvar

För Åker/Strängnäs handlar kvalet om att rädda sig kvar i Hockeyettan efter en tuff säsong med många förluster i bagaget. Åker spelar i en annan kvalserie mot lag från Grums, Falun och Söderhamn.

Inför slutet av säsongen har tränaren Erik Ahlström klivit åt sidan och trion Jon Danielsson, Rikard Rydén och Douglas Smedberg kommer att leda laget genom kvalserien. På söndagen inleder Åker/Strängnäs på hemmaplan mot Surahammars IF.

Den 5 april är respektive kvalserie färdigspelad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.