– Vi behöver sannolikt höra om personer som tidigare har hörts i utredningen, säger Immanuel Winbergh, kammaråklagare. Foto: Erik Norbergh

Efter dna-träff – häktas för fyra år gammal dubbelvåldtäkt

Uppdaterad
Publicerad

Den man som suttit anhållen misstänkt för att ha våldtagit en kvinna i Strängnäs 2015 har nu häktats efter förhandlingar vid Eskilstuna tingsrätt.

Mannen greps nyligen för ett annat brott och polisen upptäckte då att hans dna matchade med fynd från den kvinna som anmälde att hon utsatts för två våldtäkter på Tosterön i Strängnäs natten mot den 23 augusti 2015.

”Högsta utslaget”

Redan 2015 dömdes två personer till fängelse och utvisning för våldtäkt.

Dubbelvåldtäkten i Strängnäs

Sperma från en tredje person fanns på kvinnan och åklagaren Immanuel Winbergh säger sig vara tämligen säker på att det är den nu häktade mannens dna som polisen fått en träff på.

– Det har gett det högsta utslaget för överensstämmelse av dna, säger han.

Nekar till brott

Mannen, som nu är i 25 år gammal, bodde dessutom på en flyktingförläggning i närheten vid tiden för händelsen, vilket knyter honom till platsen. Han häktas nu på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt.

Enligt åklagaren nekar mannen till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelvåldtäkten i Strängnäs

Mer i ämnet