Eskilstuna kommun har fått kritik för sin halkbekämpning. Foto: SVT

Tredubbling av anmälningar mot Eskilstunas halkbekämpning

Uppdaterad
Publicerad

Många Eskilstunabor är missnöjda med snöröjningen och halkbekämpningen. Kommunen har fått in tre gånger så många anmälningar hittills i år jämfört med samma period i fjol.

Eskilstuna kommun har fått kritik för att man inte gör tillräckligt för att motverka halkan.

– Vissa gator är det mer halkrisk än andra, jag som går mycket märker av det, säger Maria Kuatto, parkeringsvakt i Eskilstuna.

Under januari 2018 fick man in totalt 65 anmälningar om vinterväghållning där halka ingår. Hittills i år har 207 anmälningar kommit in.

”Det är beklagligt”

Kommunen menar att att snabba temperaturväxlingar varit den stora utmaningen.

– Det är beklagligt att folk trillar i halkan men vi har gjort allt vad vi kan för att upprätt hålla kommunens gator, säger Mikael Arvidsson, tillförordnad verksamhetschef på gatuavdelningen.

Kommunen har ett 15-tal heltidsanställda snöröjare och har avtal med flera olika entreprenörer.

Men gör ni tillräckligt?

– Där vi är väghållare gör vi tillräckligt, många tillskriver kommunen ansvaret på vägar som inte är våra och det är helt fel, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.