Offret lurades till lägenhet via dejtingapp. Trion döms till fängelse mot sitt nekande. Foto: Polisen/TT

Trio döms för dejtingrån i Eskilstuna – förnedrade offret

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna och tvä män har dömts till fem års fängelse för människorov och rån. Trion lurade en man till en lägenhet i Eskilstuna där han blev fastbunden, förnedrad och rånad.

Kvinnan som är i 35-årsåldern hade bjudit hem en man till sin lägenhet i Eskilstuna sent på kvällen i mitten av augusti förra året. Kvinnan hade stämt träff med mannen via en dejtingapp. När mannen väl var i hennes lägenhet kände han något inte var som det ska, enligt domen. En stund senare kommer två maskerade män in i lägenheten.

Band fast offret

Männen övermannade offret och band fast honom. Männen har dödshotat offret med kniv och tvingat till sig hans mobiltelefon. I domen framgår det att gärningsmännen ville utpressa honom på pengar.

Männen förnedrade även mannen genom att ta bilder av sexuell karaktär samtidigt som han var fastbunden. Händelseförloppet varade i drygt tre timmar.

De tre åtalade personerna döms mot sitt nekande till fem års fängelse för människorov och rån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.