Trosa – Sällskapssjuk tjäder på skolan

Uppdaterad
Publicerad

På Kyrkskolan i Västerljung utanför Trosa har eleverna fått en ny kompis. Det handlar dock inte om någon ny klasskamrat, utan om en oanmäld bekantskap som inte gillas av alla.

-Hon är lite läskig. När vi springer då springer hon också, säger eleven Jonathan Bergman Trollström.

Det är en sällskapssjuk tjäderhöna som vägrar lämna skolan och barnen. Trots att hon flera gånger skjutsats tillbaka igen till skogen kommer hon snabbt tillbaka igen till skolan.

-Hon följer med. Klättrar pojkarna upp i träden så klättrar hon upp i träden, spelar de fotboll, ja, då följer hon med till fotbollsplanen, berättar Annika Rengfelt som är biträdande rektor på Kyrkskolan.

-Hon kommer springande och vill vara med hela tiden nästan, säger eleven Alma Jogfors, det är kul, fast lite läskigt om man skulle råka trampa på henne eller något.

Men i morgon bär det av till skogen igen för tjäderhönan som barnen döpt till ”Tjedda”. Då görs nämligen ett nytt försök att få henne att stanna kvar i sin naturliga miljö. Vi får se hur det går.

Medverkande: Jonathan Bergman Trollström, elev/ Alma Jogfors, elev/ Annika Rengfelt, biträdande rektor på Kyrkskolan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.